lauantai 3. toukokuuta 2014

Piti hakia autoon osia O.o

Niinku ensimmäisessä kirjotuksessa mainitsin, niin en aio kirjottaa pelkästä reenistä. On tullu kirjotettua siitä kui elämä pitkii piähän, on ollu reeniä ja ruokaa. Suurimmaksi osaksi valittamista ja reeniä :D joten nyt aattelin kertoa vähän siitä ku käytiin ostamassa kaarinaan osia. Soitin ensinnä, että mitähä osia autoon tarvitaan. Noh, lista ei ollu vaikia, vain kolme osaa. Eli kannentiiviste, venttiilikopan tiiviste ja sitte kansipultit. Päräytettiin tarviketorille, mutta ajettiinkin ensin väärään liikkeeseen jonotteleen. Piti ajaa sinne isomalle torille hakemaan osia. Olin etukäteen kirjottanu lapulle osat ja auton tiedot helpottamaan myyjän hommaa. Näppärästi löyty osat koneelta ja siinä sitte alko jo kädet hikoamaan, että kuinkahan kalliiksi homma tulee. Itellä ku ei oo mittää käryä noista osien hinnoista, mitä nyt joskus motonetistä hakenu osia punaiseen paholaiseen. Ei ollu onneks mahottoman kallis reissu :>

Sitte käytiin viemässä osat herra iso herralle ja nähtiin, että punainen paholainen oli saanu allensa kesänakit ja ne hianot vanteet, pinta kiilsi puhtauttaan ja sisätilat oli viimosen päälle puunattu. Meinas ihan hinku iskeä lähteä ajamaan paholaisella kohti auringonlaskua. <3 oi voi ja huoh..

Ja sitte lissää positiivisuutta! Tässä ku on päässy kunnolla kiinni treeniin ja ruokavalio on kunnossa, niin paino on puonnu jo 6 kg! hitaasti, mutta varmasti, löllö on muuntautunut lihakseksi. :> On aika mahtifiilis mahtua taas vanhoihin farkkuihin! Mutta sitten vanhat farkkuliivit, villakangastakit jne ei ennää mahu harteista :DD

Meillä töissä tehdään ruoka ja leipä itte, joten tuossa pari viikkoa sitten löysin semmoisen leipäohjeen, missä tehdään pellillinen leipää, vähän  niinku pitsapohja. Ei mikkään pahin pullamössötaikina, kun vehnäjauhojen joukkoon tuli kaurahiutaleita 1/3. Leipasin sitten eilettäin kotona sammaa leipää, mutta vaihdoin osan vehnäjauhoista ruisjauhoihin. Tuli muuten hyvvää! eikä niin pahasti sitte epäterveellistäkään..

Ohjeena oli tämmönen;
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria tai siirappia
3 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
2-4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä tai rasvaa

Lämmitä vesi 42 asteeseen. Liuota joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää ensin kaurahiutaleet, sitten ruisjauhot ja hiljalleen vehnäjauhot. HUOM! vehnäjauhot  tekevät sitkon, joten elä lähe sooloileen :) lisää lopuksi öljy/sulatettu rasva. Taikinasta tulee sellainen vähän pitsapohjamaisen pehmeä, kippaa taikina pellille ja taputtele tasaiseksi (ei ihan koko pellin levyiseksi) ja anna turvota 40 min. Tämän jälkeen leikkaa kohonneeseen taikinaan ruudut, voitele vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 225 asteessa noin 15 min. NAM :)

Piti lainata kuva netistä, kun en tajunnu eilen ottaa kuvaa. Mutta juurikin tuollaista siitä tuli :)

Tämmöstä näin pikaseltaan, hyvää lauantaita kaikille <3

2 kommenttia: